Arvoisa lukijamme,

johtokunnan 1. kokous vuoden 2013 osalta on pidetty. Jos ja kun luette toimintasuunnitelmaa vuoden 2013 niin voidaan kysyä:

Vievätkö kaikki tiet Roomaan?

ESATKYn 40v – juhlien ja muiden yhteensattumien takia ei Kunnon Viikonloppua järjestetty vuonna 2012. Nyt olkaa aktiivisia ja olkaa yhteydessä johtokunnan jäseniin halukkuudesta lähteä matkaan. Lisätietoja ajankohdasta (syyskuun puolivälissä) ja matkasuunnitelmista saa sihteeriltämme Saukkosen Markukselta ja muilta johtokunnan jäseniltä.

Lumiaa, Galaxyä ja i-alkuisia laitteita vierailee ESATKYn nettisivuilla

kuten aikaisemminkin olen maininnut niin ESATKYn nettisivut ovat kokeneet täydellisen remontin viimeisen parin vuoden aikana. Riippumatta siitä millä laitteella tulet, eri merkkisellä älypuhelimella, tabletilla, eri selaimilla kuten Internet Explorerilla, Chromella, Mozilla Firefoxilla, Operalla, Safarilla, Dolphinilla niin www.esatky.fi sivuilla otetaan huomioon näytön koko, pysty- ja vaakasuunta sekä käytetty käyttöjärjestelmä (Windows, OS/X, iOS, Android, Windows Phone). Kerro palautteesi jos sinusta tuntuu että käyttämälläsi laite – selain yhdistelmällä nämä sivut näkyvät jotenkin oudosti.

Mitä muuta vuonna 2013?

Keväälle Tietotekniikan Liitto suunnittelee tietoturvaan liittyvää Road Show – kiertuetta ja olemme ehdottaneet yhdeksi paikaksi Lappeenrantaa. Seuraan ESATKYn nettisivuja niin tiedät milloin tapahtuu ja missä.

LOGOMME vaihtui siis lokakuussa 2012

ESATKY täytti lokakuussa 40 vuotta ja yksi selvästi näkyvä muutos tehtiin Etelä-Saimaan Tietojenkäsittely-yhdistyksen historiassa:

1972 – 2012

2012 –

Mitä muuta vuonna 2013 ?

Suomessa vielä ei-niin-suositun Twitterin ja nettisivujen kautta tiedotamme eri asioista edelleen. Twitter ei ole vielä lyönyt itseään läpi mutta  se on tullut viime aikoina tutummaksi koska Windows 8:ssa ja uusissa Nokia Lumia – puhelimissa Twitter on integroitu osaksi tietokoneen ja puhelimen käyttöönottoa. Näin tapahtuu jo nyt Applen Macissa, iPadissa ja iPhonessa joten sama ilmiö tulee takuuvarmasti myös Microsoftin tuotteille. Samalla tavalla Android-pohjaisissa laitteissa on myös viety sekä Facebook- että Twitter-integrointi jo osaksi laitteen käyttöönottoa.

Tammikuun 2013 terveisin Jari , ESATKYn pj