Tammikuun tervehdys!

ESATKYn osalta sääntömääräinen vuosikokous ja pikkujoulut pidettiin joulukuussa. Samalla käytiin läpi budjetti vuodelle 2016 ja ESATKY vuoden 2016 toimintasuunnitelma. Ja kuten olen pari viimeistä vuotta kertonut, edelleen ESATKYn sivuilla infoa mikäli selaimesi ja/tai tietokoneesi on vanhaa versiota. Saat www.esatky.fi sivuille tullessasi infoa mikäli käytät esimerkiksi vanhaa selainta. Tarkista samalla jos oma www-sivustosi ei jostain syystä edelleenkään taivu kunnolla tablettien ja älypuhelimien näytölle. Olemme itse asiassa siirtyneet pystysuoriin nettisivuihin, enemmistö katsoo puhelimestaan nettiä pystysuoraan ja Instagram tästä erinomainen esimerkki kuten lehtien nettiversiotkin.

Instagram – toimii vain PYSTYsuoraan!

Mitä vuonna 2016?

Eiköhän sosiaalinen media eri muodoissa ole se mikä vaikuttaa eniten. SOME on tulevana vuonna isojen myllerrysten alla. “Sosiaalisuus”, mitä se eri henkilöille tarkoitttaakan, tulee muuttamaan markkinoinnin lisäksi muitakin liiketoiminnan osa-alueita, kuten myyntiä. Facebook oli alkuun kova sana ja  markkinoijat alkoivat käyttämään sitä. Nyt kehitystä on tapahtunut myös sisällöntuotannossa, kanavavalinnoissa, myynnissä, asiakaspalvelussa, mediaympäristöissä, henkilöstöissä ja organisaatioissa.

Video on se mihin nyt mennään. Periscope tekee meistä kaikista videokuvaajoa ja tiiraalijoita, vai  mitä? Perinteisten videoiden lisäksi reaaliaikaiset videopalvelut, kuten Periscope, tulevat siten kasvattamaan räjähdysmäisesti suosiotaan. Jo nyt Snapchat ja Periscope tuovat tähän mahdollisuuden – ja näistä erityisesti Periscopea joka herättää kaikissa ikäryhmissä kiinnostusta.

Summa summarum: digitaalinen maailma reaaliaikaistuu juuri niin pitkälle kuin vain suinkin mahdollista. Teinien jälkeen nuoret aikuiset, aikuiset, eläkeläiset, osin jopa ala-koululaiset seuraavat perässä, ja siirtyvät livestriimaus-palvelujen pariin.

Periscope toimii Twitter-tilin kautta

Itse ennustan vielä lisäksi Google+ palvelun alasajoa tai sen muuttumista Youtube-videoiden suuntaan ja reaaliaikaiseen sijaintitietoon perustuvaan paikannukseen keskittyväksi toiminnaksi. Googlella on lihaksi muuttaa myös suuntaan, sen olemme monesti aikaisemminkin nähneet, eikö vaan?

Mitä ESATKYn osalta vuonna 2016?

Verkkokauppa, pilvipalvelut, Venäjän kauppa, mm. nuo ovat aiheita joiden osalta käydään seminaarinaiheiden osalta läpi.

Seuraa tiedotusta tai ota yhteyttä!

Kunnon Viikonloppu 2016 – osallistu kyselyyn

Lisäksi matkakohde lienee sellainen paikka missä ennen oli muuri, nyt se ei erota enää kaupunkia. Mutta olemme siis suunnittelemassa Kunnon Viikonloppu – matkaa vuodelle 2016. Lentotoiminnan (väliaikainen?) loppuminen haittaa hieman kohteita mutta vastaa kyselyyn tai laita palautelomakkeella oma ehdotuksesi.

Loading

Mikä olisi hyvä kohde matkan osalta?

Kiitoksia äänestä!
Olet jo äänestänyt!
Valitse vaihtoehto!

    Hyvää talvea ja kevään odotusta kaikille!

    Terveisin Jari, ESATKYn puheenjohtaja