Huhtikuun tervehdys,

Tivian osalta on alkuvuoden aikana järjestetty tehostettua kampanjaa eri Tivian yhdistysten eronneille jäsenille. Mikäli olet saat infoa, voit katsoa mitä etuja saat olemalla Tivian jäsen. Ja voit olla myös pelkästään ESATKYn paikallisjäsen.

Googlen info 21.4.2015 muutoksesta

Google on infonnut nostavansa ja laskevansa nettisivustojen hakurankkausta hakutuloksissa mobiiliystävällisyyden perusteella. 21.4.2015 jälkeen Google nostaa ensin esille hakutuloksissa sivustoja, jotka ovat mobiiliystävällisiä eli responsiivisiä.

Kokeile itse puhelimella tai tabletilla, www.google.fi kautta ja mitä saat tulokseksi?

google-mobiilihaku-esatkyJos sivustosi ei jostain syystä edelleenkään taivu kunnolla tablettien ja älypuhelimien näytölle. Olisiko aika miettiä nykyinen ympäristösi uudestaan?

Responsiivinen  sivusto – mitä käytännössä tarkoittaa?

Mobiiliystävällinen sivusto mukautuu sen mukaan millaisella päätelaitteella sivustoa katsotaan.

  • tekstin koko on pienelläkin näytöllä luettavaa ja selkeää
  • linkit ovat selkeästi toisistaan erillään niin että isommilla sormillakin niihin osuu
  • sivustolla ei ole käytetty vanhanaikaista flash-tekniikkaa
  • kuvien koko mukautuu näytön kokoon
  • erityisesti “digilehdet” aukeavat suoraan mobiililaitteella eikä tarvitse erillistä 3. osapuolen ohjelmaa niiden avaamiseen

Testaa myös itse!

Responsiivisuutta ja mobiiliystävällisyyttä Googlen silmissä voi kokeilla itse. Kirjoita testattavan sivuston http-osoite Googlen mobiililaitesoveltuvuustestisivulle, niin näet tuloksen saman tien.

Googlen mobiilitestauksen linkki:

https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/

Lopputulos (toivottavasti) on tämän tyylinen:

google-testi-esatky

Jos testin tulos näyttää vihreää, sivusto on tältä osin kunnossa. ESATKY on siis eturivissä, ollut vuodesta 2012 asti responsiivisuuden osalta eikö vaan?

Mitä ESATKYn osalta keväällä-kesällä 2015?

Verkkokauppa, Big Data, Windows 10, pilvipalvelut, responsiivisuus, mm. nuo ovat aiheita joiden osalta käydään kevään seminaarinaiheiden osalta keskustelua.

Seuraa tiedotusta tai ota yhteyttä!

Terveisin Jari, puheenjohtaja