Hei,

kesä alkaa olla ainakin taas lomien osalta ohitse. ESATKYn osalta se tarkoittaa myös toiminnan aktivoimista hiljaisen kesän jälkeen. Laittakaa kalentereihin jo nyt ajankohta: 

  • 20.10.2012 lauantaina ESATKY 40v juhlaseminaari ja juhlat

Asiasta infotaan tarkemmin lähempänä ajankohtaa. Paikkana on Sokos hotelli Lappee. Niin sitä on 40 vuotta vierähtänyt sen aikaisen yhdistyksen perustamisesta ja samalla myös tietotekniikka on muuttanut muotoaan. Enää ei ole omakotitalon kokoisia mainframekoneita, reikänauhat hukkuneet, lerput ja korput kadonneet työpaikkojen ja kotikoneiden A-asemana jne. Tietotekniikka on arkipäiväistynyt mutta tuonut mukanaan uudenlaisia haasteita IT-alan ammattilaisille. Keskitetty laitteiden hallinta, varmuuskopiot keskitetysti, ATK-rekisteri yrityksen kaikissa käytössä olevista laitteista ja ohjelmista inventaariot ja muut pilvipalvelut hajautettuineen tietokantoineen datan ollessa joko yrityksen omissa tiloissa tai toimittajan konesaleissa tietävät ainakin osalle todella kiireisiä hetkiä edelleen. Uusi sukupolvi ei edes tiedä aikaa ennen Internettiä, eivät edes tiedä aikaa ennen digikameroita. Kun isoäidille tai isoisoisälle sanotaan ”näytä millaisen kuvan otit” niin hän alkaa kertomaan tarinaa kuinka filmirullalle otetaan ensin 24 tai 36 kuvaa ja sitten se viedään kehitettäväksi… nykysukupolvi lopettaa tuossa vaiheessa kuuntelemisen ja siirtyy seuraavaan asiaan. Mutta onko kaikki todella niin kiireistä nykyään, myös Internet-aikakaudella? Asiaa kannattaa miettiäsamalla tavalla kuin sitä että laitanko Facebookiin digikuvan joka paljastaa vuonna 2022 sellaisen asian minkä en halunnut näkyvän enää omasta nuoruudestani, eikö vaan?

ESATKY vuonna 1972

ESATKYn osalta on kerätty historiaa ja siitä voi lukea suoraan sivuiltamme. Samoin 80- ja 90-luvun sekä vuosituhannen vaihteen jälkeisistä tapahtumista löytyy sivuiltamme lisämateriaalia keski-ikäisen yhdistyksemme osalta.

ESATKY vuonna 2012

Etelä-Saimaan tietojenkäsittely-yhdistys on viimeiset vuodet noudattanut enemmän ja vähemmän perinteisiä kaavoja. Se missä on aktivoiduttu on seminaarien pitäminen muutaman kerran vuodessa ajankohtaisista aiheista. Tiedotuksessa olemme siirtyneet oikeastaan kokonaan nettisivujen kautta infoamiseen. Miksi näin? Vaikka jäsenille ja Tietotekniikan Liiton kautta infotaan monesti että pitäkää yhteystietonne ajan tasalla TTL:n sivujen kautta niin parillakymmenellä prosentilla jäsenistämme ei ole toimivaa sähköpostiosoitetta. Kannattaa siis tarkistaa omat tietonsa ja päivittää ne ajan tasalle.

ESATKYn nettisivut ovat myös kokeneet täydellisen remontin viimeisen vuoden aikana. Riippumatta siitä millä laitteella tulet, eri merkkisellä älypuhelimella, tabletilla, eri selaimilla kuten Internet Explorerilla, Chromella, Mozilla Firefoxilla, Operalla, Safarilla, Dolphinilla niin www.esatky.fi sivuilla otetaan huomioon näytön koko, pysty- ja vaakasuunta sekä käytetty käyttöjärjestelmä (Windows, OS/X, iOS, Android, Windows Phone). Kerro palautteesi jos sinusta tuntuu että käyttämälläsi laite – selain yhdistelmällä nämä sivut näkyvät jotenkin oudosti.

Syksy 2012

Elokuun lopussa on lähiyhdistysten välinen Syysolumppialaiset, paikkana Imatra. Voit kysellä lisää tietoa siitä johtokunnan jäseniltä ja ilmoittautua suoraan sivuiltamme. Meno ei ole ihan samaa kuin Usain Boltilla mutta vauhtia ja vaarallisia tilanteita luvassa.

Syyskuun Kunnon Viikonloppu on vielä kysymysmerkkinä, käymme asiaa läpi ennen koulujen alkamista. Viime vuonna se oli Pietari, Kööpenhaminaan lennot Lappeenrannasta olivat ennen kesää ongelmallisia ja neljän päivän matka katsottiin liian pitkäksi. Sama ongelma kuin isoisän perinteinen kamera ja emme malta viettää pidennettyä viikonloppua, ilman 24/7 3G-4G-yhteyttä muuhun maailmaan?

Lokakuussa ovat vuorossa siis ESATKY 40v juhlat.

terveisin Jari